29 دی 1403
logo

مرکز تحقیقات بیوسنسور

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/10/09 - 11:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 7
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی نحوه تولید آنزیمی 1و5 انهیدرو گلوسیتول با استفاده از روش های QM/MM

خلاصه ضرورت اجرای طرح ترکیب ۱و ۵ انهیدروگلوسیتول به عنوان یک نشانگر از وضعیت کنترل سطح قند بیماران دیابتی مطرح شده است. بررسی سطح این ترکیب درسرم بیماران دیابتی نمایانگر تغییرات سطح قند خون آنها در بازه های زمانی کوتاه تری نسبت به HbA۱Cمی باشد ومی تواند جهت بررسی تغییرات سطح قند پس از صرف غذا (postprandial) مورد استفاده قرار گیرد. به این ترتیب، این ترکیب می تواند نشانگری از احتمال بروز مشکلات ماکروواسکولار ی باشد که ممکن است تنها با اتکا به بررسی HbA۱C ردیابی نشوند.

خلاصه ضرورت اجرای طرح

ترکیب ۱و ۵ انهیدروگلوسیتول به عنوان یک نشانگر از وضعیت کنترل سطح قند بیماران دیابتی مطرح شده است. بررسی سطح این ترکیب درسرم بیماران دیابتی نمایانگر تغییرات سطح قند خون آنها در بازه های زمانی کوتاه تری نسبت به HbA۱Cمی باشد ومی تواند جهت بررسی تغییرات سطح قند پس از صرف غذا (postprandial) مورد استفاده قرار گیرد. به این ترتیب، این ترکیب می تواند نشانگری از احتمال بروز مشکلات ماکروواسکولار ی باشد که ممکن است تنها با اتکا به بررسی HbA۱C ردیابی نشوند. برای مثال، مشخص شده است که این ترکیب می تواند به صورت اختصاصی دربیماران دیابتی جهت پیش بینی خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی مورد استفاده باشد. این ترکیب عمدتا" (۹۰%) از طریق مواد غذایی وارد بدن می شود و به میزان اندکی در بدن تولید می شود. از سوی دیگر، این ترکیب طعم شیرینی دارد و با توجه به نتایج یک مطالعه حیوانی در عین حال می تواند آثاری نظیر کاهش قند خون و کلسترول داشته باشد. قابل توجه است که علیرغم مطالعات انجام گرفته، هنوز نقش فیزیولوژیک این ترکیب مشخص نشده است.
به این ترتیب، مطالعه در خصوص نحوه ایجاد ترکیب مورد نظر می تواند اطلاعاتی را جهت تولید متعاقب آن به عنوان یک ترکیب قابل استفاده در زیست حسگر ها و نیز به عنوان شیرین کننده مصنوعی (بالقوه) بدست دهد.
با توجه به اینکه بررسی آنزیم های تولید کننده این ترکیب می تواند نهایتا" در مراحل بعدی منجر به طراحی آنزیم های موثر تر در این زمینه باشد، مرحله اول در این مسیر مطالعه مکانیسم تولید ۱و ۵ انهیدروگلوسیتول در سطح مولکولی و اتمی توسط آنزیم های شناخته شده دراین فرایند است.
  • گروه خبری : طرح پژوهشی,کارشناس طرح
  • کد خبر : 287391
کلمات کلیدی
فاطمه رجبی
تهیه کننده:

فاطمه رجبی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه