مرکز تحقیقات بیوسنسور | مطالعه ساختاری بر آنزیم های آرابینوز ایزومراز تولید کننده ترکیب شیرین کننده ی تاگاتوز با ابزارهای مدلسازی مولکولی با هدف شناسایی مشخصه های جایگاه های فعال

مرکز تحقیقات بیوسنسور | مطالعه ساختاری بر آنزیم های آرابینوز ایزومراز تولید کننده ترکیب شیرین کننده ی تاگاتوز با ابزارهای مدلسازی مولکولی با هدف شناسایی مشخصه های جایگاه های فعال
logo

مرکز تحقیقات بیوسنسور

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1404/07/20 - 13:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 32
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مطالعه ساختاری بر آنزیم های آرابینوز ایزومراز تولید کننده ترکیب شیرین کننده ی تاگاتوز با ابزارهای مدلسازی مولکولی با هدف شناسایی مشخصه های جایگاه های فعال

تولید ترکیب D-تاگاتوز به دلیل ویژگیهای خاص آن اهمیت دارد. این قند طبیعی کم کالری و پر حجم از اوایل سال های ۲۰۰۰ میلادی به عنوان ایمن شناخته شده و در بسیاری از کشورها برای استفاده در غذاها و نوشیدنی ها تایید شده است. تاگاتوز از نظر طعم تقریباً مشابه ساکارز است و ارزش کالری کمتری دارد. این ترکیب به طور طبیعی به مقدار اندک در برخی مواد غذایی یافت میشود و پتانسیل درمانی برای دیابت نوع ۲، کاهش وزن و سایر بیماریها دارد.

 

خلاصه ضرورت اجرای طرح

تولید ترکیب D-تاگاتوز به دلیل ویژگیهای خاص آن اهمیت دارد. این قند طبیعی کم کالری و پر حجم از اوایل سال های ۲۰۰۰ میلادی به عنوان ایمن شناخته شده و در بسیاری از کشورها برای استفاده در غذاها و نوشیدنی ها تایید شده است. تاگاتوز از نظر طعم تقریباً مشابه ساکارز است و ارزش کالری کمتری دارد. این ترکیب به طور طبیعی به مقدار اندک در برخی مواد غذایی یافت میشود و پتانسیل درمانی برای دیابت نوع ۲، کاهش وزن و سایر بیماریها دارد.
تولید تاگاتوز به روش های شیمیایی و بیولوژیکی انجام میشود. روشهای شیمیایی بازدهی بالایی دارند اما معایب زیست محیطی داشته، هزینه بر هستند. روش های زیستی با استفاده از آنزیم ها شرایط واکنش ملایمتر دارند و برای محیط زیست مشکلات کمتری ایجاد می کنند. آرابینوز ایزومراز اصلی ترین آنزیم مورد استفاده برای تولید تاگاتوز است که می تواند گالاکتوز را به عنوان سوبسترا بپذیرد و تولید D-تاگاتوز را با بازدهی بالا و هزینه کم انجام دهد. سایر آنزیم ها نیز برای این فرآیند مطرح شده اند، اما محدودیتهایی دارند.
هدف این مطالعه بررسی ساختارهای تجربی و مدلهای پیشنهادی برای تولید تاگاتوز با تکیه بر آرابینوز ایزومراز است.با توجه به اینکه گالاکتوز سوبسترای اصلی این آنزیم نیست، و شاخصه های جایگاه فعال آنزیم در اتصال به این سوبسترا به روشنی مطرح نشده اند، در نهایت جایگاه اتصال آنزیم به گالاکتوز شناسایی و معرفی می شود. به این معنی که مشخص می شود کدام باقیمانده ها و با کدام خصوصیات در اتصال به گالاکتوز نقش دارند و زمانی که آنزیم در اتصال به این سوبسترا قرار دارد چه ویژگی هایی دارد. هدف غایی تعیین ساختار/توالی مناسب برای اتصال به گالاکتوز است که در نهایت می تواند برای طراحی آنزیم های بهینه به کار برود.
 
  • کد خبر : 310176
فاطمه رجبی
تهیه کننده:

فاطمه رجبی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه