02 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات بیوسنسور

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1402/05/16 - 11:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 102
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

سنتز سبز بیوسنسور کربن کوانتوم دات های پوشیده از هموگلوبین با عصاره چوب درختچه سرازوس میکروکارپا (گیلاس وحشی) و کاربرد آنها برای سنجش کلسترول

کلسترول یک ماده چرب است که توسط کبد تولید می شود و در غذا نیز یافت می شود. این ماده به عنوان پیش ساز هورمون های استروئیدی، ویتامین D و صفرا عمل می کند. با این حال، حفظ سطح کلسترول در محدوده خاصی در بدن انسان ضروری است.

غلظت کلسترول در سرم انسان در شرایط عادی باید کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد و هر سطح سرمی که بالاتر از ۲۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد نشان دهنده کلسترول خون بالا است. سطوح بالای کلسترول می تواند باعث آسیب به رگ های خونی و در نتیجه بیماری های قلبی - عروقی شود. چندین روش برای تشخیص کلسترول به کار گرفته شده است، مانند روش های الکتروشیمیایی، کروماتوگرافی لایه نازک، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، روش های نوری و سنجش های پلاروگرافی. با این حال، این روش ها دارای محدودیت هایی هستند، مانند عدم انتخابگری یا اختصاصی بودن، نیاز به روش ها یا فرآیندهای پیچیده و زمان واکنش طولانی. رایج ترین روش مورد استفاده برای تشخیص کلسترول، روش الکتروشیمیایی است که به دلیل تنظیم پیچیده آن که به یک سیستم سه الکترودی نیاز دارد، محدود است. علاوه بر این، اکثر سنسورهای کلسترول از کلسترول اکسیداز استفاده می کنند، که گران است و می تواند به راحتی از حالت طبیعی خارج شوند. در سال‌های اخیر، روش‌های فلورسانس به دلیل سهولت، حساسیت بالا، اجرای سریع و هزینه کم، توجه بسیاری از محققین در زمینه حسگر‌های زیستی را به خود جلب کرده ‌اند. با این حال، بیشتر حسگرهای نوری کلسترول حساسیت کمی دارند و نسبتاً پیچیده ‌ هستند، زیرا به یک مبدل نوری نیاز دارند.

 

  • گروه خبری : طرح پژوهشی,کارشناس طرح
  • کد خبر : 241309
فاطمه رجبی
تهیه کننده:

فاطمه رجبی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه